LUCEAFĂRUL ROMÂNESC

revistă on-line de literatură şi cultură românească

Alexandru Nemoianu, SUA : ” De ce mai fac oamenii astia umbra pamantului ? „

In jurul zilei de 7 Mai,2007 , un grup de intelectuali romani , o suta opt la numar, au lansat un soi de „apel” al carui scop , declarat , ar fi fost ” sa salveze starea sub lege „. In fapt acest ” apel ” este un manifest electoral , cuprinzand tot ce cuprinde si poate cuprinde mai scarbos acest gen de maculatura ; minciuni sfruntate , jumatati de adevar , expresii sforaitoare si , mai ales , necinste sufleteasca .
Din capul locului trebuie spus ca rostul intelectualitatii nu ar trebui sa fie implicarea , ca si clasa sociala , in mizeria politica imediata . Iar acest adevar ne duce la semnatarii ” apelului „. Intre ei aflam , Slava Domnului , doar pe cei care sunt supusi actualei stapaniri,atleti ai fripturismului si bugetivori dedicati.Sunt cei care s-au infipt in fruntea bucatelor,cei care si-au insusit bunuri , cumularzii , sicofantii , tot ce cuprinde mai urat Neamul Romanesc . Este indeajuns sa spunem ca in capul listei se afla Horia Roman Patapievici (zis „Animalul „) , cel care la mijlocul anilor 90 spunea ca Romanii sunt buni doar pentru a urina pe ei si multe asemenea neghiobii indecente . Alaturi de el stau si Vladimir Tismeneanul , Andrei Plesu si alte figuri sinistre . Cu neinchipuita rusine si cu sentimenul unei infrangeri personale , fratele mai mare al semnatatrului acestor randuri si-a aninat si el numele pe acest „apel ” la prostitutie .
Asa cum spuneam, „apelul” nu are nici o calitate . El este o insiruire de sloganuri populiste , de minciuni si in totul alcatuieste un trist exemplu de nerusinare morala . Acest apel in chip voit refuza sa numeasca problema care confrunta Romania si care este reinstaurarea dictaturii.
Romanii in 19 Mai , 2007 nu au fost chemati sa aleaga intre politicieni ” buni ” si ” rai „. Ei au avut de ales intre cine va putea instaura dictatura mai devreme .
>>continuarea aici>>>

mai 12, 2007 - Posted by | beletristica

Sorry, the comment form is closed at this time.