LUCEAFĂRUL ROMÂNESC

revistă on-line de literatură şi cultură românească

SE ANUNTA O NOUA CARTE -„Omul ca masina”de Dimitrie Grama

„Genetica, Morala şi Responsabilitatea Umană“

Cele mai recente studii antropologice bazate pe descifrarea si cunoasterea codului genetic uman, demonstreaza ca toata populatia terestra actuala este urmasa directa a unor stramosi comuni, care acum vreo 70 – 75.000 de ani, au parasit Africa Centrala, colonizind restul Pamintului. Nu exista nici un dubiu in aceasta privinta si deci, indiferent de culoarea pielii, forma obrazului sau a ochilor, statura, limba vorbita, credinta, obiceiuri, etc., noi suntem membrii aceleasi familii, suntem cu totii frati si surori.

Oamenii intre ei, de exemplu; indianul aztec si maramuresanul sunt genetic identici, deosebindu-se intre ei mult mai putin decit se deosebesc genetic doi cimpanzei din aceiasi padure.

Biblia, in mod simplistic, are dreptate cind spune ca toti ne tragem din Adam si Eva, dar din pacate scrierile biblice au fost, de la inceput, puternic influentate de prejudicii si impuritati, diferientiind triburile umane, promovind doar unele din ele, in detrimentul altora. Acest fel de gindire si de actiune, reprezinta bine-nteles un „pacat” de etica si responsabilitate umana, deoarece categorisind in mod subiectiv materialul uman, scrierile biblice, pe care se bazeaza multe alte scrieri ulterioare, au ingaduit, poate chiar stimulat nasterea discordiei umane. >>>>

Anunțuri

Septembrie 21, 2008 - Posted by | noutati

Sorry, the comment form is closed at this time.