LUCEAFĂRUL ROMÂNESC

revistă on-line de literatură şi cultură românească

Nastasia Maniu: „Un buchet de cântece sacre“

IMG_9708Vineri, pe data de 22 mai 2009, la Biserica „Nasterea Maicii Domnului” de pe Calea Dorobanţi, din Bucureşti,  a avut loc un înălţător eveniment spiritual şi cultural prilejuit de împlinirea a şase luni de la tragica dispariţie dintre noi a marelui om de cultură Artur Silvestri.

Distinsa lui soţie, scriitoarea Mariana Braescu Silvestri, deşi cu sufletul îmbrăcat în lacrimi, a reusit sa ofere celor prezenti in biserica, prin intermediul Coralei „Dumitru D. Botez” al carei dirijor este profesorul Eugen Kreiss, un strălucitor si binemirositor buchet de cântece religioase care s-au înălţat spre Domnul întru pomenirea celui plecat la El în urmă cu o jumătate de an.

Cele 15 cântece duhovniceşti au izbutit să umple de emoţie sacră sufletele adunate spre cinstirea marelui plecat în locul de lumină şi mângâiere, rezervat de Dumnezeu spiritelor _MG_0968 copycredincioase şi nobile, aşa cum a fost şi sufletul generos al lui Artur Silvestri.

„Doamne, auzi glasul meu!” de Nicolae Lungu, „Tatăl nostru”” de Eugen Kreiss, „Iubi-Te-voi, Doamne!” de Nicolae Georgescu, „Tu singur esti” de Eugen Popescu, „Rugăciune” de Mihai Lupescu pe versuri de Mihai Eminescu, „Imn Fecioarei” de Eugen Kreiss, „Axion Duminical” de Dragos Alexandrescu, „Pre Tine Te laudăm” de Eugen Kreiss, „Oda” (dupa Hoterus) de Mihai Lupescu, „Priviti Golgota” de F. Silcher, „Oratoriu” de Gh. Mandicevschi, „Ingerul a strigat” de Macarov, „Invierea” de Mihai Lupescu, „Ziua Invierii” de Nicolae Georgescu , „Hristos a inviat!” de Eugen Kreiss >>>>

Anunțuri

Mai 26, 2009 - Posted by | noutati

Sorry, the comment form is closed at this time.