LUCEAFĂRUL ROMÂNESC

revistă on-line de literatură şi cultură românească

~Un gand la plecarea unui scriitor : Dumitru Pricop

Cu multa durere, prabusire si cutremurare sufleteasca va anunt ca azi, duminica, 29 iulie 2007, la orele 15 si 10 minute, a trecut la cele vesnice, in urma unei lungi suferinte, cel mai important poet al Vrancei – DUMITRU PRICOP…Cel mai vechi membru al USR, din Vrancea!     Dumnezeu sa-i ierte pacatele lui Mitica Pricop, ca om de carne a fost… – dar un om de mare calitate sufleteasca/spirituala/intelectuala, de mare caracter, demnitate si curaj, oricand batandu-se pentru Adevar, Bine si Frumos! – …si sa-l odihneasca Atotmilostivul, in Lumina Lui cea Vesnica!

Sper, din toata inima, ca revistele ARP sa insemne, cu piatra neagra si cu regret, aceasta disparitie din lumea noastra, a celei mai viguroase valori si voci a poeziei vrancene si una din valorile spirituale de PATRIMONIU, ale Romaniei – aceasta, pentru ca, in Patrimoniul Neamului Romanesc intra nu doar valorile unui prezent evanescent si incert – ci si, mai ales!!! – acele valori de/pe care insasi Moartea, prin implacabilul ei, se inspaimanta, sau poate le respecta – si le consfinteste fixarea in Vesnicie!!!

Marti, 31 iulie, cel care s-a numit, cat a fost printre noi, DUMITRU PRICOP, va fi condus pe ultimul drum, atat de indurerata sa familie, cat si de confratii sai, scriitorii…din toata tara!

Adrian Botez