LUCEAFĂRUL ROMÂNESC

revistă on-line de literatură şi cultură românească

O neghiobie indecenta

O NEGHIOBIE INDECENTA
Ieri spre seara am „frunzarit”(pe Internet) „Adevarul „din 15 Februarie. Singurul articol pe care l-am citit a fost al lui Mircea Dinescu,”Ce sporturi mai practica Patriarhia Romana”(sau asa ceva).
O neghiobie indecenta.
Mircea Dinescu este o caricatura si imaginea trista a unui idiot util  abandonat si suspendat in timp. Mahalagismele lui nu mai au nici un haz.Sunt niste trezituri manieriste.Dar mai  ilustrativa este figura lui.El a ramas atarnat in grimasa din 1989-1990,cand poate reusea sa atraga atentia.Acuma insa este ingrasat,buhav,un batran penibil.
In lipsa de ceva mai bun am trmis  la articol si o „opinie” intitulata „degenerat”.Incheiam  prin vorbele,”Domnule Dinescu esti un dobitoc!”.A aparut ca: „Domnule Dinescu esti un naiv!”.Cenzura penibila.
Cele ce se spun de acesti  nemernici este perfect adevarat.
„Ei” au pierdut partida si ei stiu asta. Evident ca sunt repetitivi si fara imaginatie caci asa este „tatal lor”. Oamenii,”poporul”,se trezesc si foarte bine ca fac asta.Este pacat ca au trebuit sa se izbeasca cu capul de pragul de sus ca sa il vada pe cel de jos,dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Solutiile vor aparea miraculos.Dumnezeu nu ne lasa fara ajutor dar trebuie sa facem si noi ceva.
„Cazul” lui Dinescu ( o caricatura si un idiot util suspendat si uitat in timp) l-am amintit  si datorita faptului ca incheiam”..esti un dobitoc” si a aparut „…esti un naiv”.
ALEXANDRU NEMOIANU