LUCEAFĂRUL ROMÂNESC

revistă on-line de literatură şi cultură românească

~De ce mai fac oamenii astia umbra pamantului ?

In jurul zilei de 7 Mai,2007  , un grup de intelectuali romani , o suta opt la numar, au lansat un  soi de „apel” al carui scop , declarat , ar fi fost ” sa salveze starea sub lege „. In fapt acest ” apel ” este un manifest electoral , cuprinzand tot ce cuprinde  si poate cuprinde mai scarbos acest gen de maculatura ; minciuni sfruntate , jumatati de adevar , expresii sforaitoare si ,  mai ales , necinste sufleteasca .
Din capul locului trebuie spus ca rostul intelectualitatii nu ar trebui sa fie implicarea , ca si  clasa sociala , in mizeria politica imediata . Iar acest adevar ne duce la semnatarii ” apelului „. Intre ei aflam  , Slava Domnului , doar pe cei care sunt supusi actualei stapaniri,atleti ai fripturismului si bugetivori dedicati.Sunt cei care s-au infipt in fruntea bucatelor,cei care si-au insusit bunuri ,  cumularzii , sicofantii , tot ce cuprinde mai urat  Neamul Romanesc . Este indeajuns sa spunem ca in capul listei se afla Horia Roman Patapievici (zis „Animalul „) , cel care la mijlocul anilor 90 spunea ca Romanii sunt buni doar pentru a urina pe ei si multe asemenea neghiobii indecente . Alaturi de el stau si Vladimir Tismeneanul , Andrei Plesu si alte figuri sinistre . Cu neinchipuita rusine si cu sentimenul unei infrangeri personale , fratele mai mare  al semnatatrului acestor randuri si-a aninat si el numele pe acest „apel ” la prostitutie .
Asa cum spuneam, „apelul” nu are nici o calitate . El este o insiruire de sloganuri populiste , de minciuni  si in totul alcatuieste un trist exemplu de nerusinare morala . Acest apel in chip voit refuza sa numeasca problema care confrunta Romania si care este reinstaurarea dictaturii.
Romanii in 19 Mai , 2007 nu au fost chemati sa aleaga intre politicieni ” buni ” si ” rai „. Ei au avut de ales intre cine va putea instaura dictatura mai devreme . Pentru orice om normal ar fi trebuit sa fie limpede ca dictatura va fi mai lesne instaurata de catre un singur individ ,  si acela uns cu toate alifiile .
Insusi faptul ca  acel individ este sprijinit de catre semnatarii „apelului ” trebuia sa fie un semnal de alarma . Caci semnatarii sunt  cei care sunt sprijiniti de catre „deja” globalistul Soros , cei care  prin tot ce fac demonstreaza  ura impotriva Ortodoxiei ,  Neamului Romanesc si Traditiei romanesti . Cei care slugaresc ,  fara rusine si fara vocatie ,  ” imperiul ” zilei si tot ce are acel imperiu mai respingator . Dar mai ales ” semnatarii ” sunt adeptii unanimitatii ideologice , cei care cauta sa impuna  o singura idee si un singur gand . Nu din credinta , caci acesti fripturisti  nu au asa ceva , din dorinta nebuna de a acapara totul , din lacomie . (Afilierea lor cu fosila Mihai Duda , zis Hohenzollern ,  nu este de fel intamplatoare.)
Dar prin semnarea acestui apel acest grup s-a separat cu totul de Neamul Romanesc , mai mult , s-a alcatuit in  grupul central al dusmanilor sai .
Nu am indoiala ca acest grup va  fi uitat in lada cu gunoi a istoriei de catre un Neam care isi masoara directia istorica si  ritmurile istorice in veacuri si milenii ,  dar ma intreb : de ce mai fac acesti oameni umbra pamantului ?
Alexandru Nemoianu